top of page

Despre mine, ca autor, lucrurile sunt simple: “TENTORIA” este prima mea carte publicata si promit sa nu fie ultima.

Imi place sa comunic, sa povestesc, imi plac cuvintele, povestile captivante din filmele de actiune, aventura sau SF.

 

Cand si cum am inceput sa scriu?

Dupa nopti la rand pierdute, incercand fara izbanda sa raspund la intrebari precum “Incotro se indreapta umanitatea?”, “Cum am aparut noi cu adevarat?”, “Cat de mare este Universul?”, “Ce sau cine guverneaza legile existentei noastre?”, “Ce este sufletul?”, “Ce este viata?” etc, am inceput sa pun pe hartie pagini intregi cu fel de fel de idei, de scenarii teoretice.

Cum dintotdeauna mi-au placut filmele si pentru ca uneori regaseam in ele asocieri cu ceea ce pusesem eu pe hartie, mi-am spus ca ar fi interesant sa pun o parte dintre ideile mele intr-o poveste care poate fi citita usor, cu placere.

Asa a aparut TENTORIA, si sper că, mai presus de ideile din spatele ei, la care mi-as dori sa ramai sa te gandesti si dupa ce ai intors ultima fila, ea este o poveste captivanta, care ar trebui sa te tina cu mainile lipite de carte pana la capat.

 

Despre mine, dintr-o alta perspectiva: am crescut in Bucuresti, iar acum locuiesc in Bruxelles; am terminat studiile universitare in economie, iar viata mea profesionala s-a invartit dintotdeauna in jurul altor lucruri decat literatura - mai intai in lumea programarii software, mai apoi e-commerce, arhitectura IT, consultanta IT, management de proiecte etc.

 

Poate ca peste ani, atunci cand voi incerca sa mai compun o biografie, voi vorbi despre mai multe carti. Acum insa e simplu, asta sunt eu: un autor debutant cu ambitii frumoase inca de la prima carte, care spera ca va reusi sa convinga mii de oameni ca a scris un roman ce merita sa fie citit.

Iti multumesc tie daca esti sau vei fi unul dintre ei!

 


Sorin Banu

 

DESPRE MINE

Sorin Banu
bottom of page